Top ontbijtplekken in Sevilla: Waar je dag heerlijk begint!

Een van de beste manieren om je onder te dompelen in de Sevilliaanse cultuur is de dag te starten met een ontbijt buiten de deur. Of je nu de voorkeur geeft aan zoet of hartig, Sevilla biedt talloze mogelijkheden om je dag goed te beginnen.

Een typisch Sevilliaans ontbijt begint vaak met een eenvoudige, maar heerlijke “Tostada con aceite y tomate” (geroosterd brood met olijfolie en tomaten). Deze hartige start van de dag wordt vergezeld met een kop koffie en kun je op bijna iedere hoek van de straat wel krijgen.

Voor de zoetekauwen is er geen gebrek aan opties; de “Churros con chocolate”, een geliefde lekkernij onder de Spanjaarden is ook een manier om je dag te starten. Voor de beste churros adviseer ik Bar El Comercio. Deze bar is vooral populair bij de lokale bevolking en is een van Sevilla’s oudste en meest geliefde bars.

Voor degenen die graag wat anders willen biedt Sevilla genoeg leuke moderne ontbijttentjes. Hieronder deel ik mijn 5 favoriete plekken. 

Filo
Dit is de perfecte plek voor een uitgebreid en gezond ontbijt als je een bezoek gaat brengen aan de Kathedraal van Sevilla. Met twee locaties in dezelfde straat vlakbij de Kathedraal kun je hier genieten van heerlijke verse smoothies, yoghurt en de lekkerste broodjes.

filo ontbijt

La Cacharreria
Deze leuke spot is een aanrader als je meer tussen de locals wilt zitten. Dit is een knusse, rustieke bar waar je kunt genieten van een uitgebreid ontbijt. Van gezonde smoothiebowls tot rijk belegde tostadas er is voor elk wat wils.

Moya Brunch
Een liefhebber van roze? Dan ben je hier helemaal op je plek want bij deze hippe ontbijtplek is het hele interieur in het roze. De gerechten zijn ook erg kleurrijk en worden mooi gepresenteerd. 

Brunch Moya

La Mala Brunch
Met inmiddels drie locaties in de stad kun je zeker van zijn dat je hier goed kunt ontbijten. Hun filosofie is eigenlijk heel simpel: met veel liefde gezonde ontbijtjes aanbieden. Het menu is divers en biedt lactose en glutenvrije opties en ook voor vegetariërs en veganisten heeft La Mala Brunch keuze genoeg.

Milk Away
Een wat minder bekende plek is Milk Away maar je zult versteld staan van alle lekkere dingen op de kaart. Van diverse bowls tot belegde broodjes en goed belegde pannenkoekjes maakt dit een waar paradijs voor ontbijtliefhebbers!

Brunch