Over Sevilla

Sevilla

Sevilla is de bruisende hoofdstad van Andalusië en gedurende het hele jaar een ideale bestemming als je van de zon houdt, lekkere tapas, bijzondere monumenten en flamenco. Het is een stad waar we gehecht zijn aan tradities maar waar je ook leuke dingen kunt beleven als je van modern houdt. Ieder seizoen van het jaar heeft zijn eigen charme. De winters zijn hier over het algemeen lenteachtig, we kennen warme zomers maar een zwoel voor- en najaar. Om Sevilla in een ontspannen tempo te ontdekken raad ik je aan om minimaal 4 dagen te verblijven.

Bezienswaardigheden

De stad is rijk aan historie en cultuur en biedt vele interessante bezienswaardigheden. De Kathedraal van Sevilla, met haar imposante gotische architectuur, is een absolute must-see. Hier vindt je ook de Giralda, de beroemde klokkentoren die oorspronkelijk diende als minaret.
Een andere populair monument is het Alcázar, het Koninklijk paleis met een rijke geschiedenis waar je onder andere kunt genieten van de prachtige tuinen. Tenslotte mag een bezoek aan Plaza de España niet ontbreken want dit is een van mijn favoriete plekken van de stad.
 
Houd je van winkelen? In de stad vind je de grote bekende modezaken maar ook veel kleine boetiekjes.
 
Met al deze bezienswaardigheden en activiteiten is Sevilla een geweldige bestemming voor een stedentrip of vakantie.  

Sevilla for longer

Ben je net zoals ik verliefd geworden op Sevilla? Of ben je hier terechtgekomen om een andere reden zoals je studie of werk?

Als geen ander weet ik hoe lastig het is om in een andere taal en cultuur dingen te regelen. Ik breng je graag in contact met personen die je in het Nederlands verder kunnen helpen.