Veel gestelde vragen (FAQ)

De afgelopen jaren heb ik al heel wat vragen beantwoord over Sevilla en dat bracht mij op het idee om hieronder een duidelijk overzicht te maken van de veel gestelde vragen.

Om Sevilla in een ontspannen tempo te ontdekken raad ik aan om 4 dagen te verblijven. Om een goed beeld te krijgen van de stad raad ik aan om de eerste volle dag een fietstocht te maken onder begeleiding van een Nederlandstalige gids.

https://sevillabymandy.com/sevilla-highlights/

Sevilla is het hele jaar een ideale vakantiebestemming om cultuur, een heerlijk klimaat en gastronomie te combineren. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme, maar wat mij betreft is het voorjaar en najaar de allerbeste periode. 

Vanaf Amsterdam Schiphol Airport gaan er dagelijks vluchten met de luchtvaartmaatschappij Transavia. Vanuit Eindhoven Airport kun je bijna dagelijks vliegen met Ryanair of Transavia.

https://www.transavia.com/nl-NL/inicio/?utm_source=affiliate&utm_medium=text&utm_campaign=HVTO_ES_440829_Sevilla%20by%20Mandy

Andalusië is heel divers en heeft veel te bieden. Voor een daguitstap raad ik de steden zoals Cordoba en Cadiz aan, welke goed te bereiken zijn met de trein.

Heb je de beschikking over een auto neem dan eens een kijkje in Santiponce, Carmona of bedevaartsoord El Rocío.

De Kathedraal en het Koninklijk Paleis zijn de twee belangrijkste bezienswaardigheden van Sevilla. Ik raad aan om per bezienswaardigheid minimaal 1,5 uur de tijd te nemen. 

Wil je graag met een Nederlandstalige gids deze bezienswaardigheden bezoeken? Stuur mij dan even een berichtje voor de mogelijkheden.

De Kathedraal en het Koninklijk Paleis zijn de twee belangrijkste bezienswaardigheden van Sevilla. Ik raad aan om vooraf je tickets te kopen. Je kiest een datum en een tijdsblok en bij het maken van de reservering moet je ook je identiteitsgegevens invullen. Zorg ervoor dat je op de dag zelf 10 minuten voor aanvang aanwezig bent en vergeet je identiteitsbewijs niet.

https://www.tiqets.com/widgets/booking_engine/1012498?partner=sevilla_by_mandy

Sevilla heeft twee grote voetbalstadions. Lijkt het je leuk om een wedstrijd bij te wonen dan kun je op de officiële site van FC Sevilla of Betis vooraf de kaartjes kopen.

Koop hier je kaartje voor Betis:
http://www.realbetisbalompie.es/entradas

Koop hier je kaartje voor FC Sevilla:
http://entradas.sevillafc.es

Op de wedstrijddag zelf is het ook  mogelijk om naar het stadion te gaan en indien beschikbaar een kaartje aan het loket te kopen.

 • Archivo de Indias
 • Monasterio de la Cartuja (exclusief de permanente en tijdelijke expositie’s van het Museum voor Moderne Kunst)
 • Museo de Artes y Costumbres Populares (alleen EU)
 • Museo de Bellas Artes (alleen EU)
 • Museo Marítimo
 • Museo Histórico Militar de Sevilla

Regen is vrij uitzonderlijk in Sevilla maar hierbij geef ik je wat tips om te doen:

 • Boek een wellness arrangement bij AIRE Ancient Baths
 • Bezoek de Kathedraal
 • Bekijk kunst in Museo de Bellas Artes
 • Duik in de onderwaterwereld bij Acuario de Sevilla
 • Ga overdekt winkelen bij winkelcentrum Lagoh

Vanaf het vliegveld Sevilla San Pablo pak je een taxi of ga je voor €5,00 met de bus EA die op verschillende plekken in het centrum van Sevilla stopt, het eindpunt is busstation Plaza de Armas. Je kunt hiervoor een kaartje kopen bij de automaat welke je vindt bij de uitgang van de terminal. Bussen gaan zo´n vier tot vijf keer per uur en de rit duurt tussen de 25 en 40 minuten.

Wil je liever met de taxi?

Bij de uitgang van de terminal staan de witte taxi´s voor je klaar. Er is een vast tarief voor ritten naar de stad, inclusief vier personen en bagage. Op een doordeweekse dag tussen 07.00 en 21.00 is de ritprijs €24,78. In het weekend, ´s avonds of op feestdagen bedraagt de ritprijs €27,84. Tijdens Semana Santa en gedurende de Feria betaal je €34,79.