Semana Santa 2024

Tijdens de heilige week van zondag 24 tot 31 maart organiseren de religieuze broederschappen processies door de hele stad.

Er zijn 71 broederschappen in Sevilla die deelnemen. Een van de meest bekende zijn La Hermandad del Gran Poder en La Hermandad de la Macarena.

Alle processies gaan door een officieel kijkgebied dat met tribunes en stoelen enkele van de hoofdstraten beslaat, beginnend bij La Campana, gevolgd door Calle Sierpes, Plaza San Francisco en Avenida de la Constitución, voordat ze de kathedraal bereiken. Als ze de kathedraal verlaten hebben, komen ze met de beelden van hun heiligen terug naar hun kerken.

Tijdens deze processies zijn de costaleros degenen die de beelden dragen. De groepen worden gevormd door 30-40 costaleros. Een andere belangrijke taak is die van de capataces. Zij zijn verantwoordelijk voor het leiden van de costaleros en het tempo van de processie.

De paso’s worden vergezeld door honderden leden verkleed als Nazarenos, met kaarsen, kruisen en andere elementen van de broederschappen.

Ieder heeft zijn eigen gewaad in verschillende kleuren met capirotes, dit zijn hoge puntige kappen met ooggaten.

De paso’s worden begeleid door een korps. Zij maken muziek en geven het ritme aan van het lopen, zodat de costaleros precies weten wanneer ze een stap moeten zetten.

Tips

Het is naast de Feria de Abril een van de twee grootste jaarlijkse evenementen van de stad. Houd er rekening mee dat niet alles is geopend en bepaalde activiteiten niet kunnen plaatsvinden.

Zorg ervoor dat je altijd voldoende tijd neemt om op je bestemming te komen. Veel straten in het stadscentrum worden afgesloten waardoor je veel langer onderweg bent.

Boek je tour

Tijdens Semana Santa zijn er alleen fietstours mogelijk in de ochtend en in de avond wandeltours.