Daguitstapjes vanuit Sevilla

Vanuit Sevilla kun je diverse interessante daguitstapjes maken om de rijke cultuur, geschiedenis en natuur van Andalusië verder te verkennen. Hieronder heb ik de opties voor je op een rijtje gezet. 

Met de trein kun je onderstaande steden goed bereiken maar zorg er wel voor dat je van te voren online of op het treinstation een kaartje koopt. Hier werkt het namelijk net iets anders dan in Nederland want hier boek je van te voren een stoel naar keuze. De prijzen kunnen ook variëren dus kijk van te voren even wat de beste optie voor je is.

Córdoba

Een bezoek aan Córdoba staat voor mij op nummer één als je een daguitstap zou willen maken. Deze stad staat bekend om haar indrukwekkende Mezquita, een voormalige moskee die nu een kathedraal is, en de charmante Joodse wijk. De reistijd met de trein vanuit Sevilla is ongeveer 45 minuten, wat het een ideaal daguitstapje maakt.

Wil je graag een fietstocht of wandeltocht met een Nederlandstalige gids? Boek dan hier je tour met mijn collega Francisco. 

Cádiz

Cádiz, een van de oudste steden van Europa, ligt aan de Atlantische kust en biedt prachtige stranden en een levendige oude stad. Het is een uitstekende keuze voor zowel geschiedenisliefhebbers als strandgangers. De reistijd per trein is ongeveer 1,5 uur.

Jerez de la Frontera

Bekend om zijn sherryproductie, biedt Jerez de la Frontera boeiende rondleidingen door wijnhuizen en bodega’s. De stad is ook beroemd om zijn paardenshows bij de Koninklijke Andalusische School voor Paardrijkunst. Jerez is ongeveer een uur met de trein van Sevilla.

Beschik je over een auto dan is het leuk om de volgende plekken te bezoeken:

Doñana Nationaal Park

Voor natuurliefhebbers biedt het Doñana Nationaal Park, een van Europa’s grootste beschermde natuurgebieden, de kans om een rijke biodiversiteit te verkennen, waaronder vele vogelsoorten. 

Aracena en de Grutas de las Maravillas

Aracena, gelegen in de bergen ten noordwesten van Sevilla, is beroemd om zijn Grot van de Wonderen, een spectaculaire ondergrondse grot. Bezoek ook het kasteel van Aracena en proef de lokale jamón ibérico. Het is ongeveer 1,5 uur rijden.

Carmona

Dichtbij Sevilla, slechts 30 minuten rijden, ligt Carmona. Deze historische stad biedt prachtige architectuur, Romeinse ruïnes en een charmant stadscentrum, wat het een gemakkelijk en verrijkend daguitstapje maakt.

Ronda

Ronda ligt op de top van een berg en is beroemd om zijn spectaculaire ligging en de diepe kloof die het oude en nieuwe deel van de stad scheidt. Bezoek de oude brug, Puente Nuevo, en geniet van het adembenemende uitzicht. Ronda is met de auto in ongeveer twee uur te bereiken vanuit Sevilla.