Feestdagen 2024

Het nieuwe jaar staat alweer voor de deur en dat bracht mij op het idee om een overzicht te maken van de feestdagen voor 2024. 

Heb je plannen hebben om in 2024 naar Sevilla te reizen dan is het wellicht handig dat je op de hoogte bent van de feestdagen zodat je daar rekening mee kunt houden in je planning, gezien vele dingen dan gesloten zullen zijn.

Daarnaast is het goed om te weten dat Semana Santa en de Feria de Abril uitgebreid gevierd worden. 

Officiele feestdagen 2024:

Maandag 1 januari (Nieuwjaar / Año nuevo)

Zaterdag 6 januari (Driekoningen / Epifanía del Señor)

Woensdag 28 februari (Dag van Andalusië / Día de Andalucía)

Donderdag 28 maart (Witte donderdag/ Jueves Santo)

Vrijdag 29 maart (Goede Vrijdag / Viernes Santo)

Woensdag 1 mei (Dag van de Arbeid / Día del Trabajo)

Donderdag 15 augustus (Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart / Asunción de la Virgen)

Zaterdag 12 oktober (Día de Hispanidad / Fiesta Nacional de España)

Vrijdag 1 november (Allerheiligen / Día de Todos los Santos)

Vrijdag 6 december (Dag van de Spaanse Grondwet / Día de la Constitución Española)

Maandag 9 december (Onbevlekte Ontvangenis / Inmaculada Concepción)

Woensdag 25 december (Kerstdag / Día de Navidad)

Semana Santa 2024

Zondag 24 maart tot zondag 31 maart

Tijdens Semana Santa komen duizenden bezoekers kijken naar religieuze processies waarbij beelden uit de kerk door het centrum in de richting van de kathedraal worden gedragen. Veel straten worden afgesloten en er zijn maar een aantal oversteek punten. Houd er rekening mee dat monumenten en winkels en restaurants in het centrum op bepaalde momenten gesloten kunnen zijn.

Wil je dit graag een keer van dichtbij meemaken? Binnenkort komt er een unieke mogelijkheid om vanaf een balkon de processies te kunnen bekijken met uitleg van een Nederlandse gids en hapjes en drankjes.

 

Feria de Abril 2024

Zondag 14 tot zaterdag 20 april

De Feria de Abril is een traditioneel en folkloristisch feest wat op een groot terrein in de wijk Los Remedios word gevierd.

Op dit terrein staan zo’n 1000 casetas, dit zijn een soort van feesttenten elk met hun eigen decoratie, muziek en catering.

Een bezoek aan de Feria is wat mij betreft een must als je tijdens deze dagen in Sevilla verblijft. Geniet van de prachtig uitgedoste dames in flamencojurken en heren in pak. Overdag zie je ook veel paard en wagens waarbij mensen zich graag over het terrein laten rijden.

Lijkt het je leuk om wegwijs te krijgen over dit terrein? Een kijkje te gaan nemen in een van casetas? Boek dan de speciale Feria tour waar je samen met mij en Dolores een andere Nederlandstalige gids op pad gaat.