De zomer in Sevilla

Een verblijf in Sevilla tijdens de zomermaanden kan een onvergetelijke ervaring zijn, de stad is namelijk levendig maar ook sereen.

Ik wil je zeker niet laten afschrikken door de hoge temperaturen maar het is een feit dat de zomers in Sevilla ook extreem warm zijn, dus het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. 

Hierbij heb ik enkele tips op een rijtje gezet om rekening mee te houden:

1. Bereid je voor op hoge temperaturen

De temperaturen kunnen vaak boven de 35°C uitkomen. Draag lichte en ademende kleding, gebruik zonnebrandcrème, en draag altijd een hoed, pet of zonnebril om je tegen de zon te beschermen. Zorg ook dat je voldoende gehydrateerd blijft. Drink regelmatig water, zelfs als je niet dorstig bent.

2. Plan je dag slim

Mijn advies is om vroeg op te staan om Sevilla’s beroemde bezienswaardigheden zoals de Kathedraal van Sevilla, het Real Alcázar, en de Plaza de España te bezoeken of om bijvoorbeeld met mij op de fiets de stad te gaan verkennen.

Probeer alle overige buitenactiviteiten ook in de vroege ochtend of in de avond te plannen wanneer de temperaturen iets lager zijn. Rond 16:00 is het hier op zijn heetst, dus dat is een goed moment om indoor activiteiten te plannen of een siësta te houden, net zoals de locals doen. 

Als de zon ondergaat, komt Sevilla tot leven. De avonden zijn perfect voor het bijwonen van een authentieke flamenco-show, een uitgebreid diner of voor een wandeling langs de verlichte oevers van de rivier de Guadalquivir. 

3. Zoek verkoeling

Maak gebruik van de vele prachtige tuinen en parken van Sevilla die schaduw bieden. Bijvoorbeeld het María Luisa park is het grootste groengebied van Sevilla met veel schaduwrijke plekken. Veel lokale bars en restaurants zijn ook uitgerust met vernevelaars en airconditioning om je koel te houden.

4. Lokale gewoontes

In Sevilla is het heel normaal dat restaurants of winkels tijdens de maanden Juli en Augustus andere openingstijden hanteren. Het kan ook voorkomen dat kleine restaurants of winkeliers zelfs een aantal weken sluiten om zelf op vakantie te gaan. Daarnaast is het ook goed om je bewust te zijn van de lokale eeturen; veel restaurants zijn open voor lunch tussen 13:30-16:00 en voor het diner kun je vaak na 20:00 of later pas aanschuiven.

5. Bezoek een evenement

De zomer in Sevilla zit vol met festivals en evenementen. Heb je een vraag over de mogelijkheden voor eventuele festivals, openluchtconcerten of speciale evenementen die tijdens je verblijf plaatsvinden? Stuur mij gerust een berichtje. 

Ik hoop dat je met deze tips optimaal kunt genieten van alles wat Sevilla te bieden heeft, zelfs tijdens de hete zomermaanden!